Cluj: Evenimentele cu sub 1000 de participanți au loc numai cu acordul DSP Cluj. Ce se întâmplă cu Ziua Maghiarilor din 15 martie?


Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a anunțat că evenimentele cu peste 1000 de participanți sunt anulate, iar cele cu mai puțin de 1000 au loc numai cu acordul DSP Cluj. 

Legat de organizarea evenimentelor în județul Cluj, pentru că ați luat la cunoștiință despre decizia de anulare a tuturor evenimentelor peste 1000 de persoane, cele sub 1000 sunt organizate numai cu avizul de specialitate al DSP Cluj. În acest moment avem o grămadă de solicitări pentru avize de evenimente de toate felurile. Sunt foarte aglomerați colegii și cu acest aspect. Ele se analizează de la caz la caz. Este un punctaj care se obține și, în funcție de acest lucru, se eliberează sau nu acordul pentru acel eveniment”, a spus prefectul Mircea Abrudean.

Acesta a spus că Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, din 15 martie, și manifestările publice din centrul Clujului vor avea loc numai cu acordul comisiei de specialitate care avizează manifestările publice. Până acum nu s-a luat nicio decizie. 

În fiecare an, la evenimentele din 15 martie participă sute de persoane, care merg în marș și apoi asistă la slujba religioasă de la Biserica Sfântul Mihail.

UDMR nu va organiza în 15 martie manifestări publice de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni

Comentarii Facebook