Cluj: Din 2 august, dispare o bandă spre cartierul Mănăștur! Boc: Transportul în comun are prioritate. Nu poți să prioritizezi pe toată lumea


Șoferii care vor circula dinspre centru spre Mănăștur, vor avea surprize de luni, 2 august, pentru că s-au redus benzile care fac accesul spre cel mai mare cartier al Clujului.

Deja au apărut sensuri unice pe Splaiul Independenței și pe Cardinal Iuliu Hossu (fosta Pavlov). Spre centru sunt: 2 benzi pe Clinicilor, două pe Moților și două pe Cardinal Iuliu Hossu. Spre Mănăștur sunt două pe Splaiul Independenței și două pe Moților. 

Este ceea ce Comisia de circulație a propus, pentru că nu poți să prioritizezi pe toată lumea. Atunci trebuie să alegi. Transportul în comun are prioritate. Nu era normal să faci 8 minute pe 400 de metri pe Splaiul Independenței. Se introduce pe acea zonă, pe un kilometru, bandă de prioritate pentru tramvai și autobuz. Aceasta este cea mai importantă modificare, pe care o avem. Cei care vor circula cu transportul în comun vor avea un stimulent. 

În rest, restructurarea circulației s-a făcut european. S-au pus trotuare din granit, bandă de biciclete. S-a lucrat bine și rapid. 

Sistemul acesta de sensuri unice, peste tot în lumea, este recomandat ca fiind alternativa. Acum aceste sensuri unice vor fluidiza circulația, conform regulilor stabilite de cei care sunt specialiști în trafic”, a declarat primarul Emil Boc, la o emisiune radio.  

Practic, banda care dispare este cea de pe strada Cardinal Iuliu Hossu, unde traficul se va face numai spre centru, pe sens unic. Pe Splaiul Independenței va fi circulație spre Opera Maghiară numai pentru autobuze și tramvai, iar pe celălalt sens se va merge spre Sala Polivalentă, pe o bandă. Acolo se va forma o aglomerație de nedescris, pentru că unii șoferi vor face dreapta, pe podul Napoca, iar alții vor merge înainte, spre Podul Garibaldi. 

Comentarii Facebook