Cioloș și-a lansat la Cluj Partidul PLUS. De ce a abandonat Mișcarea România Împreună - FOTO


Dacian Cioloș a venit sâmbătă la Cluj pentru a-și lansat noul partid cumpărat de la un ”samsar” de partide, după ce nu a putut înregistra Partidul Mișcarea România Împreună, din cauza celor care îl consideră un pericol. 

Alături de o bună parte din echipa de lângă mine am avut experiența guvernării în 2016. Am muncit pentru Romania, cu bună-credință, fără minciună, fără populism. Acestea au fost obiectivele și valorile pe care ni le-am asumat.

Acum doi ani, după alegerile din decembrie 2016 am promis că voi rămâne activ, că voi rămâne implicat, că voi continua să muncesc pentru o Românie mai bună.

Schimbarea în bine a României trebuie să fie viziunea unui proiect politic.

Un proiect politic pe care mi-l asum, alături de voi.

Pentru mine, un partid nu este un scop în sine, ci un vehicul, un mijloc pentru a crea cadrul unei vieți de calitate în România.

Știți că în martie anul acesta am început demersurile pentru înregistrarea partidului Mișcarea România Împreună.

Mișcarea a fost permanent hărțuită de oameni convinși că lumea pe care o văd ei este singura posibilă – o lume a extremelor, a urii, a fricii. Nu vă voi spune acum despre cine este vorba pentru că nu merită să aibă această reclamă.

Cert este că înregistrarea acelui partid se mișca extrem de încet, atât de încet încât riscam să ratăm participarea la primele alegeri din 2019”, a explicat Dacian Cioloș.

Soluția a venit în urma cumpărării unui partid care era deja înființat de ani de zile și nefolosit, așa cum sunt sute în România, create de indivizi care așteaptă astfel de ocazii. ”Așa cum au fost oameni deciși sa ne împiedice, tot așa au fost oameni deciși sa ne ajute. Din septembrie încoace a început construirea unei alternative. Din septembrie încoace, între partidele care au fost înregistrate se numără și un partid pe care sa îl putem numi al nostru.

Partidul Libertății, Unității și Solidarității – pe scurt, PLUS, a fost validat săptămâna aceasta. Acum două zile a fost înregistrat formal in Registrul Partidelor Politice. De doua zile, avem vehiculul cu care să începem proiectul politic de schimbare în bine a României.

De azi, PLUS (www.ro.plus) este partidul vostru! Vă invit să vă înscrieți în Partidul Libertății Unității și Solidarității, să rămânem uniți și mobilizați pentru o Românie mai bună”, a mai spus Cioloș.

Fostul premier a fost sâmbătă, 15 decembrie, la Cinema Florin Piersic, unde a lansat partidul, iar apoi a inundat Clujul cu baloane portocalii, culoarea folosită de defunctul PDL.


48358239_1994008430636432_7382779989885714432_n.jpg

Comentarii Facebook