Miercuri 28 Septembrie

Cel mai mare Spital din Cluj nu are bani de salarii pe luna decembrie: Pârjol după Pintea!


Deputatul Emanuel Ungureanu atrage atenția asupra faptului că ”Spitalul Județean de Urgență Cluj nu mai are bani nici măcar pentru salarii în luna Decembrie”.

Document oficial!

Spitalul Județean de Urgență Cluj nu mai are bani nici măcar pentru salarii în luna Decembrie.

Prietenul Sorinei Pintea, managerul Petrică Șușcă, a trimis către secțiile spitalului un document prin care somează personalul medical să facă economii.

Economii la ce, se întreabă medicii?

În sălile de operație NU mai există Betadină pentru dezinfectarea plăgilor, pacienții își cumpără materiale sanitare și dezinfectanți.

Doamna ministru Pintea nu a vorbit nicio secundă despre dezastrul lăsat în urmă de ea și prietena Dăncilă.

Priviți cu câtă inconștiență, Sorina Pintea, cu hainele din stradă, îmbrățișează electoral, fără acordul părinților, încălcând normele de igienă, bebelușii din maternitatea din Focșani.

A plecat Pintea, politrucii ca Șușcă, prietenul cameleonic al politicienilor PSD și PNL, când vor fi demiși?

Ministrul Sănătății, Victor Costache, trebuie să facă rost de bani pentru Sănătate dar și de curaj să demită managerii incompetenți care au aruncat banii bolnavilor pe cheltuieli inutile!”, precizează Ungureanu.


Conducerea Spitalului Clinic Județean Cluj recunoaște că acum nu sunt bani prevăzuți în buget pentru luna decembrie, dar că nu este pentru prima dată când se întâmplă acest lucru.

În acest moment, prin contractul încheiat cu CAS Cluj, prevederea bugetară aferentă lunii decembrie este zero. În acest context, adresa respectivă a fost concepută pentru gospodărirea eficientă a fondurilor existente. Nu este prima dată când suntem în această situație. 

Cu toate acestea, nici acum, nici în ultimii ani, spitalul nu s-a aflat în situația de a nu putea efectua plata salariilor din lipsă de fonduri. În cazuri de acest tip, spitalul acoperă din venituri proprii costurile serviciilor medicale, asigură continuitatea asistenței medicale și plata cheltuielilor salariale. 

Mai mult, din venituri proprii, în vara acestui an, s-au acordat vouchere de vacanță angajaților spitalului în valoare de aproape 4 milioane de lei. Pentru acest an, au fost alocați, din venituri proprii, peste 3 milioane de lei pentru achiziția de echipamente medicale. 

În 2019, din ianuarie până în prezent, au fost achiziționate materiale sanitare în valoare de peste 19.500.000 lei, iar dezinfectanți s-au cumpărat în valoare de aproximativ 1.800.000 lei”; a precizat conducerea Spitalului. 

În privința acuzațiilor că ar lipsi betadina, cei de la Spital au dat publicității un tabel cu cantitățile achiziționate în ultimele trei luni:

Betadină

Nr. crt.

Data negocierii

Cantitate achiziționată

1.

31.10.2019

295 flacoane x 1 l

99 flacoane x 120 ml

2.

23.09.2019

260 flacoane x 1 litru

130 flacoane x 120 ml

3.

21.08.2019

380 flacoane x 1 litru

150 flacoane x 120 ml


Comentarii Facebook