Ce spune Iohannis despre susținerea lui Macovei și a Elenei Udrea

 

Iohannis a comentat de la Cluj anunțul că Monica Macovei și Elena Udrea vor să îl susțină.

 

Am luat act, recunosc, cu bucurie, de afirmaţiile doamnei Monica Macovei prin care spune că doreşte să mă sprijine în situaţia în care eu îmi asum o serie de puncte. Foarte bine, sunt bucuros să reafirm că toate aceste lucruri se găsesc în programul meu prezidenţial şi unele dintre ele au fost reafirmate chiar astăzi de mine: independenţa justiţiei, statul de drept, faptul că nu voi graţia corupţi. Cred că prin asta am dat un răspuns rezonabil doamnei Macovei. Pot să reconfirm, cu mare plăcere, aceste lucruri şi într-un document scris. Sunt aceleaşi lucruri pe care mi le doresc şi eu pentru România, pentru o societate dreaptă”, a declarat Klaus Iohannis.

 

Am făcut o afirmație care a fost luată de bună de unii și de rău de alții. Am spus că nu negociez voturile românilor. Nu se poate așa ceva. Voturile oamenilor nu sunt tranzacționabile ca o marfă și, în consecință, nu doresc să port negocieri politice cu candidați pentru voturile lor. Nu se poate așa ceva. Eu vreau voturile oamenilor, vreau să mă adresez oamenilor ca să îmi dea votul. Pe de altă parte, sigur că este bine dacă politicieni, și chiar politicieni foarte profilați, cum este doamna Macovei mă susțin, dar asta nu înseamnă niciun fel de negocieri. Asta înseamnă că acei politicieni sunt convinși că eu sunt schimbarea”, a spus Iohannis. 

 

El a fost întrebat și cum răspunde unei susțineri din partea Elenei Udrea și a declarat că s-ar bucura să fie susținut de orice cetățean român. 

Comentarii Facebook