Ce a făcut PSD pentru MEDICI ȘI SĂNĂTATE. Salariu medic primar, de la ”4.880 lei în 2016, la 15.175 lei în 2019”


PSD a trecut în inventar lucrurile făcute pentru medici în cei trei ani de guvernare. 

Prezentăm mai jos lucrurile asumate de PSD:

A realizat cele mai mari majorări din istorie pentru salariile medicilor și asistentelor, care acum au venituri comparabile cu cele din Europa. Exemple de creșteri ale veniturilor ”în mână” de pe fluturașul de salariu: medic primar: de la 4.880 lei în 2016, la 15.175 lei în 2019; medic specialist ATI: de la 3.817 lei în 2016, la 12.156 lei în 2019; chirurg rezident, chirurgie generală: de la 2.823 în 2016, la 7.700 în 2019.

A reabilitat, a modernizat, a extins și a dotat ambulatoriile din 280 de unităţi medicale și din 35 de unităţi de primiri urgenţe.

A diminuat cu aproximativ 35% prețul a 60 de medicamente inovative.

A furnizat echipamentele medicale necesare pentru Unitățile de Primiri Urgențe din 68 de Unități Sanitare de Interes Strategic.

A dotat unitățile sanitare cu 277 mașini de anestezie și cu aparatură de imagistică modernă.

Fiecare spital județean a fost dotat cu echipamente moderne - cel puțin un Computer Tomograf și un RMN și echipamente pentru analize de laborator și cu paturi pentru arși. În total, s-au investit 17 milioane euro pentru dotarea Spitalelor Județene cu echipamente de înaltă tehnologie: 14 computere tomograf, 21 RMN-uri și 21 PACS (Picture Archieve and Communication System - permite arhivarea si vizualizarea imaginilor medicale)

A investit 3,5 milioane de euro în echipamente de RADIOTERAPIE modern pentru tratarea cancerului la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf Apostol Andrei, din Galați, la Institutul Oncologic București, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova şi la Institutul Oncologic Cluj Napoca. Urmează alte 10 centre medicale.

A introdus un nou vaccin în schema obligatorie gratuită: vaccinul pneumococic. Vaccinul se administrează gratuit, în cabinetele medicilor de familie.

Prin desființarea comisiilor de la Casele de Sănătate a acordat acces rapid la tratament pentru bolnavii de cancer, pentru cei cu afecțiuni cardio-vasculare și pentru alți pacienți din programele naționale de sănătate publică.

A acoperit în întregime costurile pentru tratamentul Hepatitei C, fibroză gradele 3 și 4, pentru 4.500 pacienți.

A reabilitat maternitățile din Brasov, Cluj, Sibiu și București.

A actualizat lista medicamentelor compensate și au fost introduse 37 de noi   substanțe active pe lista medicamentelor compensate și gratuite.

A alocat 42 de milioane de euro pentru construcția și dotarea cu echipamente a 4 clădiri complexe de spital pentru pacienții cu arsuri severe, pentru 6 noi centre regionale pentru depistarea cancerului de col uterin, a cancerului la sân sau colorectal şi pentru dotarea sălilor de operații din 50 de spitale.

A dotat sanatoriul Bălţăteşti cu aparatura medicală.

A dotat centrele de specialitate cu echipamente medicale de screening auditiv prin otoemisiuni acustice, în valoare de 2.633.000 lei”.

Realizat de DHC Media Net SRL la comanda PSD - Partidului Social Democrat, cod mandatar financiar 41190008

Comentarii Facebook