Ce (nu) au facut parlamentarii clujeni in 2009

Doar opt initiative legislative si o singura luare de cuvant in plenul Camerei Deputatilor. Aceasta este, statistic vorbind, activitatea deputatului UDMR de Cluj, Palfi Zoltan, care este pe ultimul loc al clasamentului in ceea ce priveste activitatea parlamentarilor clujeni.

 

Cele mai multe initiative legislative i-au apartinut si in acest an deputatului PDL Mircia Giurgiu. Potrivit site-ului Camerei Deputatilor, parlamentarul clujean a inaintat spre aprobare 110 proiecte de acte normative. Toti ceilalti deputati au avut fiecare mai putin de 35 de initiative. La polul opus se afla deputatul UDMR Palfi Zoltan care are pana acum doar 8 initiative.

 

Nici la sectiunea de intrebari si interpelari adresate membrilor Guvernului, deputatii clujenii nu sunt campioni. Si aici conduce tot deputatul Mircia Guirgiu, care a adresat 328 de intrebari si interpelari. In schimb, deputatul UDMR Palfi Zoltan nu adresat nici o intrebare membrilor Executivului.

 

Deputatul PDL Petru Calian este campion printre parlamentarii clujeni in ceea ce priveste luarile de cuvant in plenul Camerei Deputatilor. El a urcat la tribuna de 96 de ori. Colegul sau de la UDMR Palfi Zoltan a facut-o o singura data in ultimul an.

 

Nici cei 4 senatori clujeni nu au motive de mandrie la sfarsitul acestui an. Cel mai activ dintre ei a fost Alexandru Cordos de la PSD, care a adresat 12 intrebari si 6 interpelari. Cele mai putine  intrebari si interpelari au fost adresate de senatorii Mihail Hardau (PDL) si Serban Radulescu (PDL).

Comentarii Facebook