Călin Cosma i-a luat locul lui Dinu Criste în Consiliul Județean Cluj și a depus jurământul


Călin Cosma a depus jurământul și a devenit oficial consilier județean din partea PMP Cluj.

Avem un coleg nou din PMP… Știți că acolo au fost mai multe probleme cu partidul, dar acest lucru nu contează”, a spus vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vakar Istvan, președintele ședinței.

Avem ordinul prefectului din 27 noiembrie 2020 prin care s-a constatat încetarea de drept a duratei normale a mandatului de consilier județean a domnului Augustin Cristea. Se declară vacant acel loc. Ulterior prin decizia civilă din 17 decembrie 2020 s-a validat mandatul de consilier pentru supleantul Ovidiu Călin Cosma, supleant pe lista Partidului Mișcarea Populară. Îl invit să depună jurământul”, a spus Vakar Istvan.

Președintele PMP Cluj, Vasile Cristian Lungu, a anunțat că Dinu Criste rămâne fără mandat pentru că scorul obținut de partid la Consiliul Judeșean Cluj a fost foarte mic. 

Dinu Criste s-a adresat instanței și a câștigat. ”Admite apelul declarat de apelantul CA împotriva Încheierii Civile nr. 218 din 15.10.2020 a Tribunalului Cluj, pe care o schimbă în parte în sensul că validează mandatul de consilier judeţean declarat ales în urma alegerilor pentru CJCJ din data de 27.09.2020 şi pentru domnul CA. Menţine restul dispoziţiilor. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 03.11.2020”, se arată în sentința Curții de Apel Cluj.

Dinu Criste și-a câștigat mandatul, dar prefectul l-a invalidat, în 27 noiembrie.

Comentarii Facebook