Calian vrea ca ajutorul pentru intreprinzatori sa se dea pana la 63 de ani, nu pana la 35, cum a propus Guvernul

Deputatul PDL de Cluj, Petru Calian, a cerut Guvernului ca sprijinul pentru infiintarea unei firme sa nu se acorde doar tinerilor, cu tuturor romanilor de pana la 63 de ani.

 

"In acest fel se vor crea locuri de munca, se vor atrage fonduri suplimentare la bugetul de stat si se va elimina discriminarea de pe piata muncii. Conform Constitutiei, toti cetatenii sunt egali, iar in Romania exista intreprinzatori de toate varstele", a spus deputatul clujean.

 

El crede ca extinderea varstei pana la care se acorda aceste ajutoare va reprezenta un colac de salvare pentru somerii cu varste cuprinse intre 40 si 55 de ani, care nu isi gasesc usor un loc de munca. "Chiar daca este o perioada dificila, somerii au sansa de a porni o afacere sprijiniti de statul roman", a mai spus Petru Calian.

 

Potrivit proiectului de ordonanta care va fi analizat de Guvern, tinerii de pana la 35 de ani care nu au detinut niciodata o firma sau actiuni intr-o alta firma si care vor sa debuteze in afaceri vor primi garantii de stat pentru a obtine credite si ajutoare nerambursabile in valoare de maximum 10.000 de euro.

Comentarii Facebook