Miercuri 24 Aprilie

Bugetul comunei Florești 2021. Comuna Florești are un buget de 90 de milioane de lei. Pe ce se cheltuie banii - FOTO


Floreștiul are un buget în 2021 de 90 de milioane de lei. Comuna Florești va aloca din bugetul pe 2021 bani spre investiții.

90 de milioane de lei sunt veniturile Primăriei Florești în 2021. Există și un credit care va fi redirecționat spre investiții.

38 de milioane de lei spre investiții și acel credit dacă nu vom găsi surse de finanțare din fonduri europene sau guvernamentale”, a explicat primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu.

floresti.jpg

Investiții în infrastructura rutieră

Există probabilitatea ca drumul de sud să fie făcut pe fonduri europene sau guvernamentale și nu va mai fi nevoie de creditul de 44 de milioane de lei. Așa cum am mai spus, în acest an varianta de sud este prevăzută în buget, cu studiu de fezabilitate, exproprieri. Acest proiect va lega varianta de sud în centura metropolitană, va face joncțiunea centura metropolitană.

Va fi tratată și strada Eroilor. Există posibilitatea ca dacă vom putea schimba proiectul să suplimentăm numărul de benzi. 

Avem investiții pentru sistematizarea unor intersecții. Realizarea unui studiu de trafic.

De asemenea, avem în vedere realizarea unui studiu de trafic. Modernizarea DJ 105, care leagă satul Florești de satul Tăuți, realizarea pasarelei pietonale în zona Metro”, a spus primarul Bogdan Pivariu.

Floresti1.png

Investițiile în educația din Florești - Buget Florești 2021

Am alocat 2 milioane de lei pentru educație, o sumă destul de importantă. Vorbim aici despre studii de fezabilitate, proiectare și execuție pentru o nouă școală în Florești, pentru o nouă grădiniță. 

De asemenea, vorbim despre studii si proiectare pentru etajarea Școlii ”Gheorghe Șincai”. Se vor face studiile pentru o nouă creșă și amenajarea curții grădiniței din Cetatea Fetei”, a spus primarul Bogdan Pivariu.

floresti4.png 

Investiții pentru creșterea calității vieții - Buget Florești 2021

S-au alocat 4,6 milioane de euro pentru ca Floreștiul să aibă condiții de trai mai bune. Va fi realizat un parc de joacă în cartierul ANL,  vor fi făcute studii pentru realizarea unui adăpost pentru animalele cu și fără stăpân, promenadă pe malul Someșului, piste de biciclete în satul Florești și Luna de sus. 

Bugetarea participativă are un buget de un milion de lei, în care s-au depus 16 proiecte de către locuitorii comunei și care vor fi finanțate. 


Comentarii Facebook