Boc vrea să candideze la Primăria Cluj-Napoca. Se luptă cu Seplecan

 

Emil Boc s-a înscris în lupta internă a PNL pentru desemnarea candidatului la Primăria Cluj-Napoca, a anunțat copreşedintele PNL, Vasile Blaga.

 

Am avut aseară o discuţie cu dânsul şi am văzut şi lista de azi dimineaţă prezentată de Cluj. Da, s-a înscris în cursă, sigur că eu l-am înţeles pe domnul Boc, are o problemă că lumea a spus că el condiţionează... nu condiţionează, este o problemă mai complicată legată de situaţia gunoaielor menajere de acolo, nu se termină o lucrare care este pe fonduri europene, el îşi rezolvă o problemă temporar, o rampă temporară, îl ajută în acest sens - şi mulţumesc - domnul primar din Oradea. Lucrurile sunt OK”, a spus Blaga, după şedinţa BPN, în care s-au prezentat candidaturile.

 

Copreşedintele PNL Cluj, Daniel Buda, declara, luni, că Emil Boc a informat conducerea partidului că încă nu e decis să candideze, pentru că are în derulare proiecte europene în valoare de 150 de milioane de euro și trebuie rezolvată și problema gunoaielor. 

 

PNL nu pune, luni, candidaţii la alegerile locale, este o inventariere a potenţialilor candidaţi. Emil Boc a anunţat atât conducerea PNL Cluj, cât şi conducerea naţională a partidului că, în acest moment, este preocupat doar de problemele proiectelor cu fonduri europene de 150 de milioane de euro şi deşeurilor şi apreciază că ar fi prematură evaluarea unei candidaturi ferme. Este o abordare absolut responsabilă din partea actualului primar, dincolo de rigorile interne ale PNL, care înţelege că sunt chestiuni care trebuie rezolvate pentru a se putea continua o bună gospodărire a municipiului Cluj-Napoca. Este un comportament de om responsabil, vrea întâi să rezolve problemele stringente ale oraşului. Abordarea este urmare a experienţei administrative a lui Emil Boc”, a spus Buda, conform Mediafax.

 

Aripa PDL din noul PNL a făcut presiuni pentru a obține un răspuns pozitiv din partea lui Emil Boc, după ce singurul candidat care s-a înscris în lupta internă a fost Mihai Seplecan, președintele Consiliului Județean Cluj. 

 

Candidatul final ar urma să fie desemnat în urma unui sondaj de opinie, care va încerca să scoată în evidență care este candidatul cu cele mai mari șanse.

Comentarii Facebook