Vineri 12 August

Boc promite că nu se fac evacuări la Pata Rât: S-au certat între ei pentru că nu plătesc și stau ilegal


Primarul Emil Boc promite că nimeni din ghetoul de la Pata Rât nu va fi evacuat. Scandalul a început după ce Primăria le-a cerut unora să plătească sume restante. 

Nu este nicio evacuare, vreau să fie foarte clar. Acolo au fost niște plângeri din partea unor vecini, că cineva stă ilegal acolo. Au fost plângeri adresate de către ei, între ei. S-au făcut procese în instanță pentru a se recupera cheltuielile. Primăria, conform legii, pentru că altfel venea Curtea de Conturi și întreba funcționarii de ce n-am făcut niciun demers i-a notificat cu privire la faptul că au niște datorii de plătit. Partea de evacuări este una complet diferită, care presupune o altă procedură care nu a fost începută și nu există. Și doar potrivit prevederilor legale când cineva nu-și plătește o chirie la stat sau la Primărie, vine o notificare în care vezi că ai de plată ceva. Toată povestea aceasta a început de la sesizări, din interior, dintre cei care locuiau acolo”, a spus primarul, la un post de radio local.

Acesta a explicat că Primăria Cluj-Napoca a fost obligată să promoveze această acțiune: ”Atunci Primăria a fost obligată să promoveze această acțiune ca fiecare să plătească în raport cu ceea ce consumă acolo, este o sentință pentru plată, sume modice, nu sume mari, din câte am înțeles, și s-a făcut doar notificarea către persoana respectivă că are de plătit o sumă de bani, conform prevederilor legale. Nu evacuare, care este cu totul și cu totul o altă procedură”, a mai spus primarul.

Comentarii Facebook