Boc: Noi vom face exproprierile la Metrou, dar cu acordul Ministerului Transporturilor / Primarului i se cere să explice cum va avansa proiectul


Licitația pentru construirea metroului clujean a fost câștigată de o asociere de firme din Turcia. Acum se pune problema exproprierilor ce trebuie făcute în multe puncte ale orașului. 

În urmă cu un an, proiectantul Metroului se plângea că legea prevede că în România numai Metrorex poate face exproprieri pentru liniile de metrou. Între timp, Emil Boc anunță că s-a schimbat legea.

S-a schimbat lege și putem face noi exproprierile, cu aprobarea Ministerul Transporturilor. După finalizarea licitație ( expirare perioada de contestații sau soluționare contestații) vom prezenta calendarul împreuna cu firma câștigătoare”, a precizat Emil Boc.

Clujul a desemnat câștigătorul licitației pentru Metrou, în valoare de 14 miliarde de lei

Primăria Cluj-Napoca a desemnat oficial câștigătorul licitației pentru Metroul din Cluj. A câștigat o Asociere condusă de firme turcești, care au licitat cu 5 milioane de lei sub prețul estimat de Primăria Cluj-Napoca. 

A fost desemnat câștigătorul licitației pentru metrou. Pas important în implementarea proiectului. După expirarea perioadei de contestații și semnarea contractului se va putea trece la proiectarea și execuția lucrărilor.

Asocierea Gulermak Agir Sanayi Insaat Ve Taahhut A.S.- Gülermak Spólka Z Ograniczona Odpowiedzialnoscia-Alstom Transport S.A. - Arcada Company S.A a fost desemnată câștigătoarea licitației deschise având ca obiect ”Proiectare și execuție lucrări de infrastructură (structură de rezistență, cale de rulare, finisaje, sisteme de instalații), automatizare trafic, racordare alimentare cu energie electrică aferente obiectivului de investiție Magistrala I de metrou Cluj”.

Oferta depusă de către Asocierea Gulermak Agir Sanayi Insaat Ve Taahhut A.S.- Gülermak Spólka Z Ograniczona Odpowiedzialnoscia-Alstom Transport S.A. - Arcada Company S.A are următoarele caracteristici:

Oferta financiară: 9.059.483.352,07 lei fără TVA (față de valoarea estimată de 9.064.456.067 lei fără TVA)

Punctaj obținut componenta financiară: 55 puncte (din 55)

Punctaj obținut componenta tehnică: 36,25 puncte din 45 puncte

Total punctaj obținut: 91,25 puncte din 100 puncte.

Valoarea estimată totală pentru realizarea acestui obiectiv este de 9.064.456.067 lei fără TVA, din care:

- valoarea estimată a lucrărilor de execuție: 8.666.341.418,31 lei fără TVA;

- valoarea estimată a serviciilor de proiectare (inclusiv alte servicii): monitorizare, studii de teren (inclusiv cercetare arheologică preventivă), expertizare tehnică, documentațiile tehnice necesare în vederea obținerii avizelor/acordurilor/autorizațiilor, verificarea tehnică de calitate a proiectului tehnic și a detaliilor de execuție, proiect tehnic și detalii de execuție, asistență tehnică: 398.114.648,69 lei fără TVA.

Durata totală a contractului este de 96 de luni”, prezintă primarul Emil Boc, pe pagina lui de Facebook.

Presa îi cere primarului eă organizeze și conferințe de presă pentru a putea fi întrebat detalii despre proiectele importante. În ultimul an a organizat două astfel de evenimente, unul în ianuarie 2022 și ultimul în ianuarie 2023.

Comentarii Facebook