Boc îl face praf pe Ponta: Acciza pe benzină este ilegală. Taxa ”Aici sunt banii dumneavoastră” a fost deja introdusă în benzină

 

Fostul premier PDL, Emil Boc, a atacat dur intenția premierului Victor Ponta de a impune o taxă de 7 eurocenți pe fiecare litru de benzină pentru cunstrucția de drumuri.

 

Taxa «Aici sunt banii dumneavoastră» a fost inclusă o dată în preţul benzinei. Acum, aceeaşi taxă, readaptată în manieră Ponta, este dublată, ceea ce, din punctul meu de vedere, este neconstituţional. Nu poţi, aceeaşi taxă, să o pui de două ori. A doua şmecherie, tipic guvernamentală, este că nu o spui în lei, ci în eurocenţi, să sune mai bine 7 eurocenţi decât 0,39 de lei. Guvernul celor 30 de taxe de până acum îşi pune economia pe butuci şi bagă adânc mâna în buzunarul românilor, în care se găsesc tot mai puţini bani”, a arătat Emil Boc.

 

El a spus că guvernul USL îi minte frumos pe români, dar în realitate le bagă mâna în buzunar, dar nu le spune adevărul. ”Este de un an şi jumătate la guvernare, va mai fi şi în 2014, şi nici anul viitor, după trei ani, nu va fi depăşită creşterea economică din 2011. În 2011 veneam după un an greu, 2010, cu cele mai dure măsuri de austeritate, şi am avut o creştere economică de 2,2 la sută. Asta spune tot despre dimensiunea acestui Guvern, care nu este preocupat de investiţii şi locuri de muncă. Dacă este un examen pe care l-a picat cu brio acest Guvern este cel al locurilor de muncă, al investiţiilor şi al menţinerii şomajului la un nivel satisfăcător. Acest Guvern nu are bani pentru a susţine economia şi atunci mai pune o taxă”, a mai spus Emil Boc.

Comentarii Facebook