Boc i-a evidențiat gafele ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Primarul joacă de la Cluj rolul de premier din umbră?


Primarul Clujului, Emil Boc, implicat activ în scandalul generat de demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, deși nu are vreo funcție în partid, a evidențiat care sunt gafele făcute de ministrul USR PLUS. 

E de ordinul evidenței că ministrul Vlad Voiculescu a avut o erodare accentuată de încredere, prin multe lucruri pe care le-a făcut. Eu nu spun că nu a încercat să facă și multe lucruri bune, și a făcut și multe lucruri bune… Dar, într-o criză ca aceasta e evident că mai și greșești. Oamenii nu așteaptă scuze, ci așteaptă performanțe.

Gândiți-vă la acea situație penibilă, când era la televizor cu presa, și a fost întrebat de un ordin al ministrului Sănătății legat de înmormântarea persoanelor bolnave de COVID. A spus că nu există așa ceva, că e o tâmpenie, iar jurnaliștii îi citeau din ordinul despre care el spunea că nu există. Atunci se pune întrebarea, Cum face el treabă, dacă nu știe ce ordine emite? 

Sau chestiunea că nu s-a realizat numărul de paturi de la terapie intensivă. Nu a reușit să aducă acolo câte paturi a zis premierul. A urmat criza de la Spitalul Foișor. A fost ordinul semnat de ministrul Sănătății. Modul în care a fost gestionată situația a arătat multe deficiențe, cu oameni care au simțit multă emoție și pentru care a fost o mare problemă. 

Cireașa de pe tort a fost publicarea în Monitorul Oficial al unui ordin privind carantinarea, fără ca el să parcurgă procedurile legale. Oricât ar fi discutat acel ordin între experți, el nu se publică în Monitorul Oficial fără aprobarea Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Președintele acestui comitet este primul ministru. Aici e evident că primul ministru nu mai poate arăta clemență. Este atributul lui constituțional să spună stop și să ceară partidului de coaliție să nominalizeze altă persoană”, a precizat primarul Emil Boc.

Despre moțiunea de cenzură pentru demiterea guvernului anunțată de unele voci din USR PLUS, primarul a spus că îi face pe cei de la PSD să jubileze. ”Avem o criză sanitară și acum dublăm cu o criză politică în dezvoltare. Pentru că avem o criză politică și nu este corect pentru românii care o duc greu să vadă la televizor declarațiile USR -ului, cum îi cântă în corne unui fost ministru pentru că a fost demis pe bună dreptate, pentru motive explicate clar de premier. Orgoliile sunt una, dar nu trebuie să prevaleze intereselor generale ale românilor”, a mai spus primarul Emil Boc, probabil cea mai vocală voce din scandalul politic actual. 

Dacă v-a plăcut materialul, puteți distribui articolul. Mulțumim!

Comentarii Facebook