Miercuri 24 Aprilie

Boc explică de ce s-au început toate lucrările de modernizare în aceeași perioadă



Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a explicat de ce s-au început atât de multe lucrări de modernizare deodată.

Acesta a precizat că 85% din fonduri provin din fonduri europene, iar dacă nu se efectuau lucrările până la termenul limită, trebuia să se folosească bani din bugetul local, care acum sunt alocați pentru alte proiecte.

Am ales soluția de a derula aceste proiecte de modernizare a Clujului întrucât 85% din bani sunt acoperiți de Uniunea Europeană. Am preferat să implementăm proiecte europene până la termenul limită pentru că dacă nu am fi realizat aceste lucrări acum, ar fi însemnat să utilizăm fonduri de la bugetul local ceea ce implica să luăm bani de la învățământ, sănătate, cultură, programul "Cluj 2021 Capitala Europeană a Culturii"; ar fi însemnat să nu mai putem susține în integralitate bursele sau facilitățile la transport în comun în anii ce urmează ș.a.m.d.”, a declarat Emil Boc.

Totodată, primarul a spus că cinci regii lucrează la drumuri, iar primăria intervine doar la final, pentru asfaltări.

De asemenea, precizez că nu doar Primăria efectuează lucrări. Celelate regii (apă, gaz, canal) au proiecte europene, de modernizare în derulare; cablurile sunt introduse în totalitate în subteran (inclusiv CTP introduce o serie de cabluri în subteran), sistemul de iluminat este modernizat etc., astfel că Primăria intervine doar la final pentru a realiza copertările, asfaltările și celelalte lucrări de reabilitare”, a mai spus Boc.

Comentarii Facebook