Boc e șocat de prețul carburanților: La 6 lei era mult, dar la 9 lei e enorm


Primarul Emil Boc a afirmat că este șocat de prețul motorinei și benzinei și cere ca statul să verifice dacă lucrurile sunt legale. ”Această creștere nu este de câțiva bani”, a spus Emil Boc, după ce de câteva zile toată suflarea automobilistică fierbe din cauza prețurilor. 

Ultima dată când am fost la pompă am rămas șocat. Eu am o mașină veche, un Peugeot din 2007, și totdeauna am băgat motorină bună. Mi-am zis că mașina e veche, dar motorul să fie bun. Eu fac plinul la ea.

Și am alimentat cu 9,53 acum o săptămână. E departe de orice lucru normal. Și la 6 lei mi se părea mult, dar 9 lei este incredibil. Este imperativ și urgent ca statul să intervină și să vadă dacă nu e speculă. Am văzut că și premierul Ciucă a cerut verificări.

Mie creșterea aceasta accelerată îmi spune că pot fi acțiuni de speculă. Probabil unii își spun că, dacă tot a crescut prețul carburantului cu 20-30%, să mai pună și ei 40%. Dar România nu este un sat fără câini, trebuie respectate prevederile legale, iar lucrurile trebuie ținute sub control.

Sunt de acord cu forma aceasta de protest, cu oameni care bagă benzină sau motorină de un leu. Este un semn că se întâmplă ceva și că trebuie făcut ceva”, a spus Emil Boc, la Realitatea FM.

Comentarii Facebook