Boc, despre mașinile parcate ilegal pe marginea drumurilor: Am ajuns un fel de cimitir al mașinilor din Uniunea Europeană


Clujenii i-au reclamat primarului Emil Boc mașinile parcate pe strada Donath, la ieșire de pe centura de Nord (fostul drum agricol din Florești), care încurcă traficul, drumul fiind și așa îngust. 

Aici e o problemă mare cu mașinile. Vor veni niște reglementări care vor lua măsuri împotriva acestor mașini. Cu timpul. Ia timp până când se va regla acest lucru.

Noi am ajuns un fel de cimitir al mașinilor din Uniunea Europeană.

În Europa vorbesc numai de faptul că până în 2035 să se facă numai mașini nepoluante, electrice, pe hidrogen... Nu vor mai fi nici EURO 4, nici 5, va fi o perioadă de tranziție. Vor fi eliminate mașinile vechi. Dar când ești mai sărac, folosești mașini mai vechi. Nu putem ignora asta. Noi trebuie să protejăm sănătatea publică, dar și oamenii să poată avea acces la mașini”, a spus primarul Emil Boc. 

Întrebați, șoferii spun că nu mai au unde parca în oraș, pentru că se taie parcările publice din multe zone. De exemplu, acum dispare și parkingul din fața bisericii Sf. Mihail, dar și altele, pentru a face loc zonelor verzi.

Primarul Emil Boc, pe de altă parte, este consecvent. A declarat și declară și acum că orașul nu este unul al mașinilor, ci al pietonilor și mobilității alternative: bicicletă, trotinetă sau autobuz. 

Comentarii Facebook