Boc, despre acuzațiile lansate de firma care trebuia să actualizeze PUG -ul Clujului: Toți hoții strigă hoțul!


Primarul Emil Boc a spus că firma care ar fi trebuit să realizeze actualizarea Planului urbanistic general al municipiului Cluj-Napoca nu și-a respectat termenele din contract, iar înțelegerea a fost reziliată.

Întrebat cum comentează acuzațiile aduse de arhitecții firmei Synergetics Corporation, care spune că Primăria a refuzat să lucreze cu specialiștii care ar fi trebuit să realizeze actualizarea PUG ului, Emil Boc a spus: 

Toți hoții strigă hoțul! Nu am ce să spun altceva decât că am avut pe masă un document legal întocmit de departamentele de specialitate, urbanism și juridic, care mi-au precizat că nu au fost respectate clauzele contractuale și că soluția este de reziliere, pentru că nu se poate merge în condițiile în care nu se respectă termenele intermediare de predare a documentațiilor necesare. Evident, firma are dreptul să spună ce vrea. Noi aplicăm prevederile legale, pentru că nu mai tolerez ceea ce este de netolerat, adică întârzieri în proiecte majore, astfel încât să stăm până la Calendele grecești să tot așteptăm. Trebuie să reluăm procedurile.

Dacă ei vor ataca în instanță se va aștepta soluționarea cererii lor, dacă nu atacă vom relua imediat licitația”, a explicat primarul Emil Boc, la un post de radio.

Synergetics Corporation (leader de asociere) cu AV Transport Palnning și Panteia B.V. au semnat în septembrie 2020 contractul cu Primăria Cluj-Napoca pentru actualizarea Planului Urbanistic General (PUG) din Cluj-Napoca, contract în valoare de peste 1.7 milioane de lei. 

Comentarii Facebook