Boc: Acţiunile USL sunt un atac barbar şi nemaiîntâlnit la adresa democraţiei


Emil Boc a declarat de la Cluj că acţiunile USL reprezintă "un atac barbar şi nemaiîntâlnit la adresa democraţiei".

"Acţiunile de marţi ale USL reprezintă un atac barbar şi nemaiîntâlnit la adresa democraţiei prin faptul că se încearcă suprimarea funcţionării unor instituţii şi transformarea altora în jucării ale unora sau altora. Se urmăreşte cu orice preţ controlul total al nominalizărilor pentru viitoarele poziţii de procuror general şi procuror şef al DNA. Miza jocului de acum este controlul total politic al nominalizărilor pentru Parchet şi DNA. Nu este exclusă procedura de suspendare a preşedintelui pentru că ultima barieră a actualei puteri de a politiza nominalizările în justiţie ţine de preşedinte", a declarat Emil Boc.

Fostul președinte al PDL a mai spus ca se încearcă și politizarea instituției Avocatului Poporului.

"Avocatul Poporului a atacat la CCR câteva acte legislative, iar CCR i-a dat dreptate. Schimbarea Avocatului Poporului s-a făcut pur arbitrar, fără să existe o încălcare a Constituţiei şi a legilor în vigoare. Numind un om din aria de interes a PSD, acesta este un garant că nu va ataca la CCR eventualele ordonanţe de urgenţă pe care Guvernul le va da, legate de suspendarea preşedintelui sau legea uninominalului. Aceste lucruri se văd de la mare distanţă", a mai declarat Emil Boc.

Fostul premier susține că toate aceste acțiuni ale USL nu fac decât să decredibilizeze România pe plan extern.

"Actualii guvernanţi au învăţat că cea mai bună apărare e atacul. De ce să se apere în fiecare zi de plagiat sau de alte lucruri certe şi mai bine să acuzi, să desfiinţezi sau să ataci instituţii fundamentale ale statului de drept profitând de majoritatea pe care o ai. România pierde enorm din perspectiva credibilităţii internaţionale, pierde din punct de vedere economic. Stabilitatea economică a ţării este afectată în fiecare zi. Aceasta este distrusă de aceste ingerinţe politice şi conflicte fără precedent pe care le are România, care afectează şi ratingul de ţară şi încasările la bugetul de stat şi funcţionarea economiei şi mediul de afaceri şi raporturile cu FMI şi organismele internaţionale", a încheiat Emil Boc.

 

Boc: USL vrea să pună mâna pe JUSTIȚIE și să nomizalizeze procurorul general și șeful DNA VIDEO

Comentarii Facebook