Băsescu, în Parlament: Ministrii cu dosare penale SĂ PLECE ACASĂ

 

Traian Băsescu le-a transmis parlamentarilor că ministrii corupți din Guvern trebuie să plece acasă.

 

Ştiu că unele propuneri nu prezintă un ideal din ceea ce puteţi accepta, însă e un set de valori pe care trebuie să-l acceptăm şi noi. Vă propun să facem din intrarea în Schengen un obiectiv naţional. Iată propunerile mele: desemnarea procurorului-şef al DNA în cel mai scurt timp şi îndepărtarea din Guvern a miniştrilor cu dosare penale în instanţă. De asemena, un Statut al Parlamentarilor care să-i aşeze pe picior de egalitate în faţa legii e o altă cerinţă a partenerilor noştri europeni. Implementarea a Codului penal şi a Codului de Procedură Penală. Un angajament chiar al Parlamentului: de a avea un cod de conduită al parlamentarilor. Am convingerea că vor elimina reticenţele unor state membre”, a declarat Traian Băsescu.

 

Președintele a mai spus că România corespunde cerințelor pentru a se integra în spațiul Schengen, dar statele care se opun invocă deficiențele în lupta împotriva corupției, lipsa unui stat de drept robust şi sigur în care democrația să funcționeze.

 

Apelul meu la dumneavoastră este la responsabilitate în declaraţii, pentru că nu aveţi în spate un partid de 3%. (...) Un discurs antieuropean, antioccidental nu face decât să ne întoarcă înapoi. România are nevoie ca poporul ei să creadă în drumul spre Vest, pentru că, sincer, nici nu avem alt drum. Cine are alternativă la acest drum?”, a mai afimat Traian Băsescu.

Comentarii Facebook