Băsescu despre declarația Parlamentului pentru demiterea sa: Reprezintă fraternizarea cu clanul Bercea



Președintele Traian Băsecu a declarat, joi, că declaraţia prin care Parlamentul îi cere demisia este ”un lucru extrem de grav”, ”o acţiune de intimidare a justiţiei”, acuzând Legislativul că ”a fraternizat cu clanul Bercea”.


Întrebat ce părere are despre declaraţia adoptată de Parlament prin care i se cere demisia, preşedintele Băsescu a răspuns: ”Păi aici discutăm despre o declaraţie a Parlamentului care preia integral susţinerile clanului Bercea şi care judecă înaintea justiţiei. Este, în opinia mea, un lucru extrem de grav pe care l-a făcut Parlamentul, o acţiune de intimidare a justiţiei, pentru că toată declaraţia se susţine pe afirmaţiile, pe frânturile de filmări pe care le-a oferit clanul Bercea”, potrivit Mediafax.

Băsescu a precizat că, astfel, Parlamentul ”a fraternizat cu clanul Bercea”.

Aş sublinia un singur lucru: aţi aflat din declaraţia directorului SRI că acest clan este în atenţia structurilor de securitate din 2001. Nimeni nu observă două lucruri fundamentale, zic eu: în primul rând faptul că pentru prima dată membrii acestui clan, în frunte cu liderul clanului, au fost condamnaţi în mandatul meu”, a spus președintele.


Șeful statului a subliniat faptul că nimeni nu ia în considerare punctul de vedere al fratele său, precizând că ”totul” se sprijină pe afirmaţiile şi probele prezentate de clan.

El a mai spus că nimeni nu ia în coniderare faptul că Mircea Băsescu a făcut denunţul de şantaj şi anul trecut, şi anul acesta.

Reacţia mea este la declaraţia politică a Parlamentului, care deja a fraternizat cu clanul Bercea. Asta este realitatea României de astăzi. Spun că a fraternizat cu clanul Bercea pentru că este preluată şi impregnată de punctele de vedere exprimate de Antena 3, reprezentanţi ai clanului şi în general abordează realităţile, între ghilimele, ale clanului Bercea”, a mai spus Băsescu.

Parlamentul a adoptat, miercuri, declaraţia prin care se cere demisia preşedintelui Traian Băsescu, urmare a scandalului în care e implicat fratele său.

Comentarii Facebook