Vineri 7 August

Avertismentul dur al Ungariei: Vom lua măsuri ferme privind atacurile unor lideri maghiari din România
Vicepremierul Ungariei, Zsolt Semjen, a declarat într-un interviu difuzat duminică de postul de radio Kossuth că Guvernul maghiar va lua măsuri dure împotriva atacurilor asupra mai multor lideri maghiari din România și asupra unor școli aflate sub patronajul Bisericii, atacuri "menite să intimideze", potrivit MTI.

În interviu, Semjen s-a referit la situația cetățenilor de etnie maghiară din România, Serbia, Slovacia și Ucraina și a spus că până la finalul mandatului actualului Executiv, Ungaria va acorda cetățenie unui număr de peste un milion de maghiari care trăiesc peste hotare și că niciun Guvern nu a cheltuit mai mult pentru a-i ajuta pe aceștia să își păstreze identitatea lingvistică și culturală, scrie Agerpres.

Cu privire la situația minorității maghiare din România, vicepremierul Zsolt Semjen a spus că Guvernul de la Budapesta va lua măsuri ferme contra atacurilor asupra unor lideri maghiari locali și asupra unor școli aflate sub patronajul Bisericii, atacuri "menite să intimideze".

Acesta a mai precizat că lupta împotriva corupției este importantă, dar că este "absurd" că lideri maghiari au fost acuzați de fapte de corupție "pe baze evident false".

Comentarii Facebook