Aurelia Cristea a vorbit pe blog despre viața de ministru și a încheiat cu ”Mulţumesc, mami!”

 

”După doi ani, Clujul are din nou ministru” este o postare pe care Aurelia Cristea, noul ministru Delegat pentru Dialog Social a făcut-o pe blog după depunerea jurământului. 

 

Am primit cu onoare invitația premierului României de a deveni membru al Guvernului României. Îi mulţumesc domnului Prim Ministru, le mulțumesc liderilor coaliției de guvernare și colegilor mei parlamentari pentru încrederea pe care mi-au acordat-o.

 

Aseară am trecut și testul Preşedintelui! Este timpul să va dezvălui ceea ce am simțit: o extraordinar de mare responsabilitate. Problematica dialogului social şi a relaţiei cu societatea civilă a fost dintotdeauna sensibilă. Este nevoie de foarte mult tact în medierea comunicării dintre instituţiile formale ale statului, care au puterea de decizie, şi instituţiile societăţii civile, care trebuie implicate cât mai mult în procesul de luare a deciziilor în ceea ce priveşte domeniile care reglementează cumva acţiunile individului în societate, fie că este vorba de relaţiile de muncă sau interacţiunea acestuia cu mediul înconjurător”, scrie noul ministru Delegat pentru Dialog Social.

 

Aurelia Cristea le cere românilor să își spună problemele pentru a putea fi rezolvate împreună. ”Ca politician am spus mereu că avem nevoie de o societate civilă puternică, proactivă, iar pentru a rezolva problemele şi a armoniza opiniile, e nevoie de un dialog continuu, autentic şi constructiv. Îmi doresc să putem crea cadrul unor dezbateri autentice ale principalelor aspecte care urmează să se transforme în documente de politici publice. Ca şi deputat, am început deja acest lucru în toamna anului trecut, atunci când am organizat la Cluj o dezbatere a legii bugetului, reunind mediul politic, cel universitar şi cel al întreprinzătorilor privaţi.

 

Prietenilor, celor care au facut parte din echipa mea de-a lungul timpului, celor care m-au votat, dar şi celor care m-au criticat constructiv, le mulţumesc şi le transmit că am ajuns aici şi datorită lor. Un slogan publicitar spunea că ”sunt ceea ce sunt datorită tuturor!”. Acelaşi gând îl împărtăşesc şi eu. Fiecare om pe care l-am întâlnit de-a lungul vieţii mele, fiecare întâmplare pe care am trăit-o, m-au făcut să fiu omul de astăzi şi să apreciez puterea deschiderii spre percepţiile celor din jur.

 

Vă invit în continuare pe toţi la dialog! Transmiteţi-mi şi de-acum încolo opiniile sau criticile dumneavoastră, doar aşa putem evolua în bine, împreună”, a mai scris Aurelia Cristea.

 

În încheiere a mulțumit familiei. ”Întotdeauna rămân la urmă cei mai importanţi şi cei mai dragi  coechipieri ai mei, fiicele mele, care au înţeles şi au acceptat să-mi fie parteneri, asumându-şi responsabilităţi de mici şi dându-mi confort, siguranţă şi timp pentru toate acţiunile mele profesionale. Mulţumesc, mami!”, a  concluzionat Aurelia Cristea.

Comentarii Facebook