Guvernul Ungureanu a fost demis prin motiunea de cenzura a USL

 


Parlamentarii voteaza motiunea de cenzura depusa de USL impotriva guvernului. La sedinta plenului reunit al Senatului si Camerei Deputatilor sunt prezenti premierul Razvan Ungureanu si membrii cabinetului sau. Din totalul de 460 de parlamentari sunt prezenti 252.

Dupa zeci de calcule si recolari de parlamentari ai puterii, USL spera sa stranga cele 231 de voturi necesare pentru a da jos guvernul. Inainte de sedinta de plen, liderii USL mizau pe 227 voturi si spuneau ca le lipsesc 4 ca motiunea sa treaca. Intre timp 3 parlamentari ai puterii au anuntat ca vor vota motiunea. In replica, reprezentantii PDL spun ca opozitiei ii vor lipsi 2-3 voturi.

Pe holurile si plenul Parlamentului au avut loc negocieri intense. Acum parlamentarii sunt chemati in ordine alfabetica la cele 2 urne, alba si neagra. Ei introduc in urne, la vedere sau nu, 2 bile , de culorile alb si negru. Potrivit procedurii votul "pentru" inseamna introducerea bilei alba in urna de aceeasi culoare si cea neagra la fel.

 

Urmariti imagini din parlament aici.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE

Guvernul Ungureanu a fost demis.

Rezultatul votului la motiune 236 de voturi pentru si 12 impotriva




Comentarii Facebook