Așa va arăta autobuzul polonez care va circula în Cluj-Napoca. Ce CULOARE ar trebui să aibă? - FOTO

 

Municipalitatea va cumpăra 50 de autobuze marca Solaris Urbino 18, conform contractului care a fost deja semnat de primarul Emil Boc. 

 

Dintre acestea, 40 de autobuze de 18 metri lungime vor fi cumpărate de Primăria Cluj-Napoca și alte 10 de către Compania de Transport Public (CTP) Cluj.

 

Directorul CTP Cluj, Liviu Neag, a declarat pentru Știri de Cluj că modelul cumpărat este Urbino cu motor Euro 6, aer condișionat, camere video de filmat, dar și podea joasă pentru accesul persoanelor cu dizabilități.

 

Acordul cadru presupune livrarea a 50 de autobuze articulate noi, care dispun de dotări la cele mai înalte standarde:

 

- Euro 6 - potrivit directivei europene cu privire la standardele de poluare;

- aer condiționat, camere video pentru siguranța călătorilor, podea joasă, rampă de acces pentru cărucioare și persoane cu dizabilități, loc pentru fotoliu rulant, uși de acces duble cu sistem de protecție a călătorilor (autobuzul să nu se poată deplasa cu ușile deschise), sistem de numărare a călătorilor, sisteme de transmitere de date (radio, GPS) etc.

- perioadă de garanție de 3 ani/180.000 km;

- durată de functionare de 15 ani;

 

Liviu Neag a spus că acum se poartă tratative cu firma Solaris, din Polonia, pentru a fi aleasă culoarea autobuzelor care vor fi cumpărate de municipalitate și CTP Cluj.

 

Pe site -ul firmei Solaris este prezentat modelul Urbino 18 în mai multe culori. Care vi se pare cel mai atractiv și potrivit pentru Cluj-Napoca?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii Facebook