Arhitecții care au ”copt” PUG -ul Clujului au distrus strada Constantin Brâncuși. Peste tot apar blocuri. Cât costă terenul - FOTO


Strada Constantin Brâncuși, o zonă de case, devine pe zi ce trece un furnicar de blocuri. Deja sunt 4 -5 proiecte finalizate, iar toți proprietarii de case din zonă, care mai au și curți mari, încep să vândă.

Va propunem un teren in suprafata de 1704 mp în zona străzii Constantin Brancusi. Front de 36 ml.

Pe teren sunt si constructii demolabile. Este încadrat in zona RrM1 și se poate construi un imobil P+6. CUT 2.6 si POT 50%”, sună un ultim anunț de pe piața imobiliară.

Emil Boc a promis și a lărgit puțin strada Constantin Brâncuși, prin renunțarea la o bandă de parcare pe o porțiune a drumului, dar problemele vor crește. 

În planul urbanistic general apare ca un bulevard mare. Va trebui să începem lărgirea, acum, nu peste 4-5 ani, când toate proiectele imobiliare vor fi gata. Vom face lucrările mai devreme decât pe strada Bună Ziua, unde a trebuit să oprim vreo doi ani construcțiile”, spunea în iunie 2020, Boc. 

Acum legea ne permite să facem exproprieri. Apoi, pot să cer ceva investitorului, un sens giratoriu, un pod, un parc, o stație de bicicletă. Vrei să construiești, dă ceva orașului. Este un numitor comun pentru toți. Vrei să construiești la Cluj? Trebuie să ajungi acasă pe asfalt”, a mai spus primarul.

Tot ce s-a făcut a fost renunțarea la o bandă de parcare în partea de jos a străzii, spre Piața Cipariu. Cât despre retragerea impusă în cazul noilor blocuri ridicate, acest lucru este o fantezie, pentru că nu s-a făcut mare lucru, iar cele 4 -5 blocuri sunt deja sus. 

Așa că haosul în trafic așteaptă să explodeze pe Constantin Brâncuși, când toate blocurile vor fi vândute și viața va reveni la normal după pandemie.  

Oamenii care au terenuri și case în jurul noilor blocuri au înțeles jocul și, dacă nu vând, nu vor mai avea în curând lumină și intimitate în curți. 

Comentarii Facebook