Apa e un LUX în Feleacu. Nu au apă de joi, 30 iunie: Facem dușuri pe la cine apucăm în Cluj-Napoca


Un locuitor din comuna Feleacu ne-a semnalat că în localitate de zile bune stă fără apă, pentru că nu este presiune. Nimeni nu oferă o soluție la această problemă, cu toate că facturile trebuie plătite la zi. 

În luna iunie a.c. cumulat au fost 7 zile în care nu am avut deloc apă curentă + 4 ZILE DIN LUNA IULIE!!!. Începând cu aproximativ mijlocul lunii iunie, au fost 3 întreruperi totale de apă a câte 2 zile (prima întrerupere), 3 zile (a 2-a întrerupere) și 5 zile (cea de-a 3-a întrerupere care persistă și până astăzi). De fiecare dată am sunat la dispecerat și i s-au invocat diferite motive (ba că își udă oamenii grădinile, ba că rezervorul nu mai face față, ba că este o avarie). Oare în anii trecuți nu se udau grădinile? Și nu a fost niciodată problema aceasta. Se dau autorizații pe bandă rulantă de la apă pentru casele noi construite, cu toate că rezervorul/ bazinul actual nu mai face față. Se încasează bani din autorizații și noi cei din comuna Feleacu suntem lipsiți de un bun atât de indispensabil pentru care noi plătim și pentru care avem un contract încheiat cu Compania de Apă Someș S.A. Conform contractului ei trebuie să ne furnizeze apă în fiecare zi 24/24. Este de datoria lor să se asigure că bazinele sunt pline și că nu vor fi întreruperi masive de apă. Bazinele trebuie dimensionate având în vedere extinderea comunei. Dacă se consumă mult, înseamnă că se și încasează mult.

DE JOI (30.06) ȘI P NĂ ASTĂZI INCLUSIV ACUM (04.07) NU AM AVUT UN STROP DE APĂ!!!! Deși unii din vecini aveau apă, la noi nu este nici măcar o picătură!!! Unii au apă prin cădere, alții prin pompare și dacă ai ghinionul să ai casa mai sus poziționată și să fi racordat la sistemul de apă prin cădere, aia e...rămâi zile întregi fără apă. Nu poți spăla haine, vase. Facem dușuri pe la cine apucăm în Cluj-Napoca în oraș. O comună atât de apreciată ca și Feleacu, dar cu probleme de infrastructură majore. Ca să nu mai zic că aproape în fiecare pică și curentul.....

Am făcut mai multe sesizări atât companiei de apă, cât și Primăriei Feleacu. Însă nimeni nu face nimic”, ne-a semnalat Diana L..

Aceasta dă vina pe Compania de Apă Someș S.A și Primăria Feleacu pentru că nu rezolvă problema. 

La telefonul Primăriei Feleacu nu răspunde nimeni pentru a oferi explicații despre această problemă.

Cei de la Compania de Apă repetă placa în care acuză oamenii că își udă grădinile

Urmare a suprasolicitării sistemului de alimentare cu apă, în principal datorită utilizării apei din rețea, de către unii consumatori, în alte scopuri decât cele strict gospodărești, furnizarea apei potabile, se realizează cu intermitențe în următoarele localități:

Județul Cluj: Feleacu (parțial), Sălicea; Dângăul Mare, Dângăul Mic, Bălcești; Iacobeni; Cuzdrioara (parțial)”, spun oficialii companiei.

Cei de la Compania de Apă Cluj se laudă cu investiții de sute de milioane de euro în rețeaua de apă a Clujului, dar nu sunt în stare să dimensioneze corespunzător rezervoarele cu apă din jurul Clujului, pentru a nu mai exista astfel de probleme. 

Desigur, extinderea rețelei aduce clienți noi, adică reurse mai mult pentru compania.

Comentarii Facebook