Amendă pe măsura tupeului! Poliția locală Cluj-Napoca a amendat o firmă care a aruncat gunoaie în Dâmbu Rotund - FOTO


Un ”munte de gunoaie” a fost semnalat de un cititor Știri de Cluj în Dâmbu Rotund, pe strada Spicului. Poliția Locală a mers pe fir după ce s-a dat știrea și cel care a aruncat gunoaiele a fost prins. 

În data de 05.10.2022 ora 19.30 polițiștii locali au aplicat o sancțiune de 50.000 lei (în baza OUG 195/2005 privind protecția mediului), după ce au constatat o depozitare ilegală de deșeuri pe un teren viran situat în prelungirea str. Spicului. Verificarea a fost făcută în urma unei sesizări primite prin intermediul mass-media. În mare parte deșeurile proveneau din construcții. 

În urma verificărilor de specialitate efectuate în teren, polițistii locali  au depistat documente provenite de la SC Betasil SRL cu punct de lucru situat în municipiul Cluj-Napoca.

Ca și măsură complementară, prin procesul-verbal de constatare a contravenției s-a dispus salubrizarea zonei afectate, transportarea și predarea deșeurilor la un centru autorizat, pe cheltuiala contravenientului, acesta luând de îndată măsuri de ridicare a deșeurilor.

Polițiștii locali au revenit în ziua următoare (în 6 octombrie) pe terenul respectiv și au constatat că măsura salubrizării a fost dusă la îndeplinire”, precizează Poliția Locală Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook