Ambasadorul SUA în România s-a pozat cu steagul secuiesc

 

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, s-a fotografiat alături de oficialii UDMR ținând în mână steagul Ţinutului Secuiesc.

 

Diplomatul este în vizită în judeţele Covasna şi Harghita.

 

Pe contul de Facebook al Ambasadei SUA de la Bucureşti nu apare această imagine. Primarul din Sfântul Gheorghe, Antal Arpad, prezent în partea stângă a fotografiei, a postat-o pe pagina sa de Facebook. În imagine mai apare preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor. Ambele persoane sunt cercetate de Direcţia Naţională Anticorupţie. 

 

Primul este cercetat într-un dosar legat de atribuirea unor contracte de modernizare a infrastructurii oraşului printr-un credit de la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare, iar cel din urmă a fost reclamat la DNA pentru abuz în serviciu, scrie realitatea.net.

 

Fotografia a fost preluată şi de alţi reprezentanţi ai UDMR, printre care deputatul Marko Attila.

 

În timpul vizitei ambasadorului american, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, a declarat că, în ultimii ani, nu au mai fost respectate drepturile comunităţilor maghiare. Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a spus că aşteaptă din partea Ambasadei SUA ”o implicare mult mai profundă şi mai activă” cu privire la problemele semnalate de autorităţile locale.

 

Hans Klemm a spus presei că este ”confuz” și că trebuie să studieze situaţia.

Comentarii Facebook