Ambasadorul României în Austria, Emil Hurezeanu, chemat de urgență în țară. De ce s-a luat această decizie


Ministerul de Externe anunţă vineri, 9 decembrie, că ambasadorul României în Austria, Emil Hurezeanu, a fost chemat în ţară pentru consultări.

Ministerul Afacerilor Externe informează că, având în vedere poziţia Austriei de a vota negativ decizia privind aderarea României la spaţiul Schengen în cadrul Consiliului JAI de joi, din dispoziţia ministrului Bogdan Aurescu, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Austria, Emil Hurezeanu, a fost chemat în ţară pentru consultări.

Decizia a fost luată pentru a sublinia diminuarea nivelului actual al relaţiilor cu Austria

Conducerea Ambasadei României la Viena va fi asigurată la nivel de însărcinat cu afaceri ad interim. Potrivit cutumelor diplomatice, decizia părţii române este un gest politic care subliniază poziţia României de dezacord ferm cu conduita Austriei şi indică decizia de diminuare a nivelului actual al relaţiilor cu acest stat, notează News.ro.

Consiliul Uniunii Europene pentru Justiţie şi Afaceri Externe a decis admiterea Croaţiei în Spaţiul Schengen, anunţă Preşedinţia cehă a instituţiei, precizând că au fost respinse solicitările României şi Bulgariei.


Comentarii Facebook