Ambasadorul Franței apreciază Clujul: Aveți numeroase atuuri pentru a câștiga titlul de Capitală Culturală Europeană

 

Ambasadorul Franţei la Bucureşti, Philippe Gustin, a afirmat că municipiul Cluj-Napoca are multe atuuri pentru a câştiga titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.

 

Prezent la Cluj-Napoca, Philippe Gustin, a susținut o conferință de presă comună cu primarul Emil Boc.

 

Clujul are numeroase atuuri, printre care multiculturalitatea şi multilingvismul, pentru câştigarea titlului de Capitală Culturală Europeană în 2021, este un oraş european, conectat cu Europa. Vă asigur că pierdeţi un ambasador dar veţi avea, întotdeauna, în mine un prieten al României şi al Clujului. Cred că vom avea posibilitatea de a crea o legătură a Clujului cu oraşele franceze care au obţinut, deja, acest titlu, cum sunt Lille şi Marsilia, de a face schimburi de experienţă încrucişate la nivel de tehnicieni şi de administraţie pentru a cunoaşte atuurile, procesul şi avantajele care le-au permis acestora să devine capitale europene ale culturii”, a spus Philippe Gustin.

 

Emil Boc a apreciat activitatea lui Philippe Gustin. ”Am un respect enorm pentru ambasadorul Franţei în România şi nu cred că mai există un alt ambasador care să fi vizitat toate judeţele ţării, să fi fost în toate cele 42 de reşedinţe de judeţ din România şi să se fi implicat, şi cu sufletul, în problemele României. Dl. Gustin cunoaşte realităţile româneşti”, a spus Emil Boc.

 

Primarul i-a dăruit ambasadorului Franței o diplomă de excelenţă şi o plachetă, la finalul evenimentului.

 

Philippe Gustin s-a aflat la Cluj-Napoca la ultima vizită din mandatul de ambasador. El a luat parte la celebrarea a 10 ani de existență a Consiliului Civic Local şi s-a întâlnit cu reprezentanții mai multor ONG-uri.

Comentarii Facebook