Sambata 1 Aprilie

Adrian Oros, senator Forța Dreptei : Reducem taxele și impozitele majorate de PSD-PNL!


Parlamentarii din Forța Dreptei au inițiat proiectul de lege prin care sunt anulate majorărilor de taxe și impozite adoptate de Guvernul PSD-PNL pe parcursul anului trecut.

Proiectul susținut de Forța Dreptei urmărește eliminarea măsurilor anti-liberale, promovate de PSD cu sprijinul PNL, prin care sunt afectați întreprinzătorii, liber profesioniștii și mediul privat în general.

Forța Dreptei susține că este singurul partid cu adevărat liberal, care susține un mediu economic sănătos, predictibil și sustenabil, astfel încât oamenii cu spirit întreprinzător să-și poată face un rost prin muncă cinstită și prin forțe proprii.

Măsurile prevăzute de proiectul Forța Dreptei presupun:

 • Reducerea impozitului pe dividende de la 8% la 5%
 • Eliminarea contribuțiilor sociale de sănătate pentru dividende și veniturile din chirii
 • Anularea majorărilor de contribuții sociale pentru PFA, activități independente și drepturi de autor și revenirea la plafonul de 12 salarii minime/an
 • Abrogarea supra-impozitării contractelor part-time
 • Revenirea la plafonul de 1 milion de euro pentru microîntreprinderi și de 100.000 Euro pentru PFA-uri
 • Reintroducerea impozitului de 1% pe cifra de afaceri pentru microîntreprinderi cu cel puțin 1 angajat
 • Anularea majorărilor de taxe locale pentru proprietate, clădiri rezidențiale și nerezidențiale
 • Aplicarea unei deduceri în cotă de 40% în stabilirea impozitului pe veniturile din chirii
 • Revenirea la plafonul de 700.000 lei pentru achiziția unei locuințe cu TVA redus la 5%
 • Anularea impozitului de 80% din diferență pentru tranzacțiile cu terenuri agricole, vândute mai devreme de 8 ani de la achiziție
 • Eliminarea impozitului pe bacșiș

Impactul măsurile susținute de Forța Dreptei este de aproximativ 10 miliard de lei. Aceste fonduri trebuie să rămână în economie pentru a fi utilizate de mediul de afaceri, pentru dezvoltare economică și pentru a obține un efect de multiplicare.

Azi, acești bani sunt luați de guvernul socialist și irosiți pe clientela politică, în condițiile în care au adunat deja fonduri suplimentare prin inflația scăpată intenționat de sub control. 

Inflație care a adus la explozia prețurilor și scăderea puterii de cumpărare a românilor”, a mai spus senatorul Adrian Oros.

Forța Dreptei acuză PSD și PNL că și-au încălcat promisiunea făcută în fața alegătorilor de a nu majora în niciun fel taxele și impozitele. Iată că au dovedit contrariul, iar coaliția de guvernare a crescut nivelul de taxare atât la nivelul populației cât și la nivelul companiilor/IMM. 

Rezultatele sunt dezastruoase și îngrijorătoare. Sărăcirea populației, distrugerea economiei și îndatorarea țării”, mai spun parlamentarii Forța Dreptei.

335167255_172958615499131_6448318532082298647_n.jpg

Comentarii Facebook