42 de milioane de euro atrase de Primaria Cluj-Napoca in 2011!


Primaria Cluj-Napoca a atras in 2011 42 de milioane de euro din fonduri europene si se pregateste sa mai atraga inca 32 de milioane in 2012.

Municipalitatea are in derulare 7 proiecte europene: reabilitarea liniei de tramvai pe tronsonul Manastur - Gara, reabilitarea liniei de tramvai pe tronsonul Gara - B-dul Muncii, reabilitarea Parcului Central si a cladirii Cazino, retea de 50 de statii self-service de biciclete, locuinte sociale pe strada Albac nr. 21, facilitarea accesului cetatenilor la serviciile publice prin intermediul unui portal si promovarea turistica a orasului - "La pas prin orasul comoara, Cluj-Napoca".

In paralel mai sunt in stadiu de evaluare proiecte precum centrul regional de excelenta pentru industrii creative ("Buftea de Cluj"), modernizarea transportului in comun si introducerea unui sistem de ticketing, modernizarea tramei stradale de acces in zona industriala, locuinte sociale pe strada Iuliu Coroianu si doua centre multifunctionale de Servicii Sociale Integrate.

De asemenea, valoarea fondurilor europene nerambursabile solicitate pe anul 2012 se ridica la 32 de milioane de euro pentru proiectele: centrul TEAM ZMC de sprijinire a afacerilor, Centru Multifunctional de Servicii Sociale Integrate pentru Persoane Varstnice nr.1 (str. St.O.Iosif nr.1-3) si Centrul Multifunctional Crestin Integrat pentru persoane vulnerabile fara adapost "Prison Fellowship Romania".

Comentarii Facebook