40 de certificate energetice au fost eliberate de Primaria Cluj Napoca


Primaria Cluj Napoca a elibera miercuri, 26 ianuarie, certificate energetice unui numar de 40 de asociatii de proprietari.

Cele 40 de blocuri au fost incluse in programul de reabilitare termica si au pierderi minime de energie. "Certificatul eliberat cuprinde valori de referinta prevazute in reglementarile tehnice in vigoare care permit consumatorilor sa compare si sa evalueze performantele energetice ale cladirii. Pentru proprietari reabilitarea termica a blocurilor inseamna o economie de cel putin 20% la plata facturilor la incalzire", precizeaza reprezentantii administratiei locale.

Presedintii celor 40 de blocuri au primit si o diploma pentru responsabilitatea fata de comunitate.

"Aceste certificate energetice reprezinta adevarate pasapoarte pentru fiecare dintre blocurile reabilitate. Multumim ca ati dat prilejul Primariei Cluj-Napoca de a fi un exemplu pentru toata tara si sper ca acest moment sa fie un imbold si pentru ceilalti administratori din municipiu", a declarat Sorin Apostu.

Primaria Cluj-Napoca a anuntat ca vrea sa adere la Conventia Primarilor, "o Conventie la care adera administratiile locale care inteleg sa sustina punerea in aplicare a politicilor energetice durabile ale Uniunii Europene. Prin cresterea eficientei energetice, pe de o parte si prin folosirea surselor regenerabile municipalitatea clujeana militeaza pentru un Cluj mai verde".

Comentarii Facebook