150 de scoli din judetul Cluj nu au apa potabila! PSD Cluj cere investitii de 1,5 milioane de euro


Reprezentantii PSD Cluj promoveaza si in acest an un proiect prin care se doreste introducerea apei potabile sau curente in scolile din judet. In acest moment, 150 de unitati de invatamant se aprovizioneaza cu apa de fantana.

"Acest proiect l-am promovat si anul trecut, dar din pacate acest proiect nu a fost realizat. Pentru a evita situatia de anul trecut, de data aceasta am facut noi toate demersurile in sensul luarii situatiilor, atat de la Inspectoratul Scolar, cat si de la Directia Sanitara.

Suntem in situatia in care avem toate aceste date si in care serviciul tehnic de la Consiliul Judetean (CJ) Cluj poate demara partea de licitatii pentru executarea studiului de fezabilitate, urmata de licitatia de executie pentru introducerea apei potabile sau a apei curente. Sunt 83 de scoli care nu au apa potabila si 64 care nu au apa curenta in judetul Cluj", a declarat consilierul judetean PSD, Valentin Cuibus.

El si-a exprimat speranta ca pana in toamna "macar o parte din acest unitati sa aiba apa potabila si respectiv automat vor avea si autorizatie de functionare. Cand vom sti care este suma necesara pentru o unitate de invatamant, vom cere o suplimentare din fondul de rezerva, in asa fel incat sa putem in acest an sa realizam lucrari la mai multe scoli decat cele cuprinse in program".

Solutia tehnica presupune montarea unui hidrofor si a unui bazin de acumulare pentru aprovizionarea cu apa a scolilor care nu sunt racordate la reteaua de alimentare cu apa.

Costurile estimate pentru o astfel de investitie se ridica la circa 10.000 - 12.000 de euro la o unitate de invatamant.

Comentarii Facebook