Marti 7 Februarie

VIDEO - Ce „cadou” le-a lăsat Putin ucrainenilor de Ziua Independenței: 22 de morţi și 50 de răniți


22 de oameni au murit și 50 au fost răniți după ce rușii au decis să bombardeze un mic oraș din Ucraina, chiar de Ziua Independenței, sărbătorită de ucraineni pe 24 august. Printre persoanele care și-au pierdut viața se află și un copil de 11 ani

Au fost lovite gara și zona din jurul localității Ceaplîne. Un tren a luat foc, mai multe case au fost distruse. Într-una dintre acestea se afla un băiat de 11 ani, pe care tatăl l-a găsit fără suflare. „Ceaplîne este durerea noastră astăzi. Din acest moment, sunt 22 de morți, cinci dintre ei arși în mașină, un adolescent de 11 ani a murit, o rachetă rusească i-a distrus casa”, a transmis președintele Volodimir Zelenski într-un mesaj pe pagina sa de Facebook.

Operațiunile de căutare și salvare la gara vor continua. Cu siguranță vom face ocupanții să poarte responsabilitatea pentru tot ce au făcut. Și cu siguranță vom alunga invadatorii din țara noastră. Veșnică pomenire tuturor celor cărora le-au luat viața acești invadatori, acești dușmani”, a mai scris acesta. 

Nu există crimă de război pe care ocupanții ruși să nu o fi comis încă pe teritoriul Ucrainei. În cadrul ședinței Consiliului de Securitate al Onu, am subliniat că dacă Rusia nu va fi oprită de victoria Ucrainei, toți acești criminali ruși vor ajunge inevitabil și în alte țări. (...) Noi trebuie să să ne unime și să acționăm cât mai hotărât posibil, astfel încât să nu mai existe urme de rachete rusești și orașe arde de artileria rusă”, a mai transmis președintele Zelenski. 


Comentarii Facebook