Un turist american a spart două statui vechi de 2.000 de ani la Vatican. Era supărat că nu a fost lăsat să-l vadă pe Papa Francisc


Un turist a spart două busturi romane antice de la Vatican. Incidentul a avut loc în muzeul Vaticanului, care conține aproximativ 1.000 de statui, relatează CNN

Turistul, despre care presa italiană spune că e american, a lovit o statuie cu pumnul și a doborâto, iar pe a doua a dărâmat-o în timp ce încerca să fugă. Bărbatul era supărat pentru că a cerut să-l vadă pe Papa Francisc, dar i s-a spus că acest lucru nu este posibil. În acel moment, a trântit un bust roman de pământ. În timp ce încerca să fugă, urmărit de agenții de securitate, a mai doborât o statuie, a relatat cotidianul Il Messaggero.

spart vatican statuie.PNG

Cele două opere de artă au fost duse la atelierul de restaurare al muzeului. Potrivit ziarului La Repubblica, una dintre statui are nasul spart. Bărbatul care a spart statuile a fost prins de poliția Vaticanului și predat autorităților italiene.

Nu este pentru prima dată, anul acesta, când opere de artă sunt vandalizate la Roma. În iulie, o turistă canadiană a fost prinsă în timp ce își scrijelea numele numele pe Coloseum, iar un turist saudit a intrat cu mașina pe Treptele spaniole.

Sursa foto: Știri Diaspora / La Repubblica

Comentarii Facebook