Sambata 26 Octombrie

Un copil a reușit să își salveze prietenul de la înec, deși avea mâna în ghips: „Mi-am dat ghipsul jos și am sărit după el”


La doar 14 de ani un băiat din Sibiu a dat dovadă de curaj și de eroism, după ce și-a salvat prietenul de la înec, cu toate că avea mâna în ghips.

Atunci când a văzut că amicul său nu reușea să se mențină la suprafața lacului, adolescentul a realizat pericolul și a sărit în apă, pentru a-l salva.

A reușit să îl aducă la mal pe prietenul său și au fost transportați la spital împreună. Unul a suferit un atac de panică, iar celălalt hipotermine, însă amândoi sunt acum în afara oricărui pericol.

Copilul-erou a explicat cum şi-a dat seama că prietenul lui era să se înece şi a povestit cum şi-a dat ghipsul jos şi a sărit în ajutor.

El a luat două guri de apă și mi-am dat seama, încerca să se zbată să nu se ducă la fund.

Fratele lui mai mic a sunat la 112, mi-am dat ghipsul jos și am sărit direct după el, ca să încerc să-l aduc cât mai aproape de mal.

L-am tras până a început să atingă pământul și după, a căzut cu capul pe pământ și am așteptat echipajele. 

Era conștient mai puțin de jumate, dar încercat să vorbească cu mine și închidea ochii", a povestiti Matei Căbunea, copilul salvator.

Copiii au mers să se joace cu nişte bărcuţe. Unul dintre ei a intrat să recupereze jucăria şi cumva a ajuns la mijlocul lacului, a dat semne clare că se scufundă şi prietenul lui a sărit după el, aducându-l la mal.

Prietenul lui (eroul - n.r.) prezenta o fractură la nivelul membrului superior, dar şi-a scos ghipsul şi a sărit în apă", a declarat Mirela Bădescu, medic SMURD.

Sursa foto: Antena 3 CNN.


Comentarii Facebook