Ultima oră! Polonia predă toate avioanele SUA, pentru a ajunge în Ucraina


Polonia s-a decis și trimite imediat și gratuit toate avioanele lor MIG-29 spre baza militară de la Ramstein, în Germania. De acolo vor ajunge, cel mai probabil, în Ucraina.

Anunțul a fost făcut chiar pe site-ul guvernului polonez, care a anunțat, de asemenea, că cer Statelor Unite, la schimb, avioane folosite dar care au aceleași capabilități ca avioanele cedate, scrie Digi 24.

Lupta se dă pe cerul Ucrainei, pe care Rusia nu a reușit să îl cucerească. 

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski vrea ca și alte țări care au avioane MIG 29 să le cedeze ucrainenilor pentru a lupta cu invadatorii ruși. 

---------------

UPDATE

SUA respinge oferta polonezilor.

Nu credem că propunerea Poloniei este viabilă”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, într-un comunicat, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

El a mai arătat că o astfel de organizare a acordării de asistenţă militară Ucrainei, confruntată cu invazia rusă, „trezeşte motive semnificative de îngrijorare pentru NATO în întregul său”.

Totuși, John Kirby a precizat că SUA continuă să se consulte cu aliații pentru a căuta soluții de a oferi sprijin Ucrainei.

Comentarii Facebook