”Te rog, Doamne, dă-mi putere să îi ajut!”. Mărturia unui pompier care a intervenit la un accident soldat cu doi morți - FOTO


Pompierii sunt cei care sar primii în ajutorul celor implicați în accidente sau incendii. Nu de puține ori efortul lor supraomenesc nu este suficient pentru a salva pe toată lumea. Așa s-a întâmplat și la un accident din Ialomița, unde plutonierul Rareș Olteanu a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a salva victimele unui cumplit accident rutier.

Cu toate acestea, două persoane au murit. Între ei a fost Iulia, o tânără de 23 de ani, nail-tehnician, dar și o femeie dintr-o a doua mașină.

Plutonierul Rareș Olteanu a relatat dialogul purtat cu colegii săi, de la locul intervenției:

”– 112, ce urgență aveți?

– Sunt plutonier adjutant Olteanu Rareș de la Stația de Pompieri Țăndărei! În fața mea s-a produs un accident rutier! Vă rog să mă transferați la pompieri!

– Colegii dumneavoastră sunt pe fir. Unde s-a întâmplat?

– Sunt pe drumul către Țăndărei, acum am ieșit din Movila. Sunt 2 autoturisme implicate. Vă rog să rămâneți în telefon până fac evaluarea victimelor. Mai am puțin până la ei.

„Sper să fie toți în viață. Ajută-i, Doamne… „

– Sunt 4 persoane implicate, 2 bărbați și 2 femei. Trimiteți descarcerarea, ambele femei sunt încarcerate! Cele 2 victime sunt în stop cardio-respirator! Vă rog să vă grăbiți!

– Colegii dumneavoastră sunt pe drum!

– Domnule, mă auziți? Vreau să vă ajut. Ați avut un accident! Nu vă mișcați! Salvatorii sunt pe drum!

„Dacă aș putea doar să o scot dintre fiare! Te rog, Doamne, dă-mi putere să îi ajut!”

Când au ajuns ajutoarele, Rareș era cu ochii în lacrimi.

– Nu am putut să le salvez! S-au ciocnit chiar pe partea lor.

– Rareș, ai făcut tot ce ți-a stat în putință! Tu i-ai bandajat pe șoferi?

– Da, dar pe ele nu le-am mai putut ajuta!

Colegul nostru, Rareș, este șef de tură la Țăndărei, are peste 10 ani vechime ca paramedic SMURD și multe misiuni de descarcerare. Cu toate acestea, sunt situații în care victimele accidentelor rutiere nu mai pot fi salvate.

Respectați viața. Aveți grijă în trafic”, se arată în postarea ISU Ialomița.

Tragedia cumplită a avut loc zilele trecute în apropierea localității ialomițene Movila, în accident fiind implicate două autoturisme: un Audi și un BMW. Iulia (foto) se afla în Audi, alături de prietenul ei, care conducea. Ea a murit pe loc în urma impactului devastator. În BMW se afla o altă femeie, care a fost preluată de salvatori, dar a murit câteva zeci de minute mai târziu, ca urmare a rănilor grave suferite.

Comentarii Facebook