Tăriceanu a promovat proiectul de anulare a amenzilor pentru încălcarea stării de urgență. E bătaie de joc față de cei care au stat în casă?


Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a promovat rapid un proiect de lege privind anularea amenzilor date pe durata stării de urgență, fără să mai fie nevoie de contestarea acestora în instanță.

Decizia CCR a desființat amenzile abuzive aplicate românilor. În consecință, pentru a nu bloca instanțele de judecată, dar și pentru a veni în sprijinul românilor care au fost amendați în mod abuziv, am înaintat spre consultare și altor partide parlamentare proiectul de lege conceput de specialiștii ALDE, PSD și Pro România, proiect care prevede anularea amenzilor date de către autorități în baza ordonanțelor militare”, a scris Tăriceanu pe Facebook.

Nu e un proiect care îi penalizează pe cei care au respectat legea și au stat în case, așa cum propaganda guvernamentală a încercat să spună. Proiectul nu este făcut nici în ideea de a submina autoritatea cuiva, nici a descuraja poliția să-și facă datoria și nici nu este un dat cu tifla celor care am respectat legile”, a continuat el.

Astfel, dacă se aprobă, amenzile sunt nule, iar cei care au plătit vor primi banii înapoi.

Comentarii Facebook