Sunt cereri pentru deschiderea de cinema drive-in sau de concerte în același mod


Autoritatea de reglementare în comunicaţii (ANCOM) a primit cereri pentru a acorda licențe radio de putere mică pentru a fi organizate evenimente de tip drive-in.

Pentru că în perioada stării de urgenţă am primit mai multe solicitări pentru a sprijini organizarea de diverse evenimente de tip drive-in (cinema, concerte live), vom acorda licenţe pentru frecvenţe radio de putere mică în banda FM, pentru a asigura coloana sonoră a acestor evenimente, astfel încât publicul să se poată bucura în siguranţă de spectacol din autoturismele proprii, utilizând aparatele radio", a declarat Grindeanu.

Organizatorii acestui tip de evenimente pot solicita licenţe temporare, care presupun alocarea unor frecvenţe radio pentru a asigura coloana sonoră a acestor evenimente. Practic, oamenii vor asista din maşini şi vor auzi muzica ori sunetul unui film la aparatul de radio. Această licenţă ar urma să fie acordată atât persoanelor juridice, cât şi societăţilor fără personalitate juridică şi persoanelor fizice pentru o perioadă de maximum 30 de zile. 

Cererile vor putea fi înaintate prin transmiterea unui formular-tip pe site -ul ANCOM.

Comentarii Facebook