Statul din Europa care reintroduce pedeapsa cu moartea pentru o anumită crimă. Condamnaţii, executaţi cu un glonţ în cap


Un stat european a introdus pedeapsa cu moartea pentru tentativele de atac terorist. Vorbim despre Belarus, unde Parlamentul a aprobat modificarea Codului Penal al țării. 

Camera Reprezentanților, camera inferioară a legislativului de la Minsk, a anunţat că a fost aprobată modificarea Codului Penal al ţării, fiind introdusă pedeapsa cu moartea pentru tentativele de atac terorist, scrie observatornews.ro.

Proiectul de lege ‘Cu privire la modificarea Codului penal al Republicii Belarus’ a fost adoptat în două lecturi”, a declarat miercuri serviciul de presă al Camerei Reprezentanților. Proiectul de lege a fost pregătit pentru „a oferi un efect descurajant asupra elementelor distructive, precum și pentru a demonstra lupta hotărâtă a statului împotriva activităților teroriste”, a menționat parlamentul.

Proiectul de lege propune modificări ale Codului Penal al Republicii Belarus, prevăzând posibilitatea aplicării unei măsuri excepționale de pedeapsă sub forma pedepsei cu moartea pentru tentativa de a comite acte de terorism”, se arată în raport, potrivit Interfax.

Descrisă adesea drept „ultima dictatură a Europei”, Belarus este singura țară din Europa și din fosta Uniune Sovietică care încă mai folosește pedeapsa cu moartea, iar procesul este învăluit în secret. Condamnaţilor la moarte nu li se spune niciodată când vor fi executați. Și când se întâmplă, totul este păstrat ca secret de stat, potrivit sursei citate. 

La doar câteva săptămâni sau chiar luni mai târziu, rudele lor sunt informate. În unele cazuri, acest lucru se întâmplă atunci când o cutie este trimisă prin poștă cu unele dintre lucrurile personale ale condamnatului, relatează BBC.

Comentarii Facebook