Șoseaua care a trimis zeci de şoferi la vulcanizare: Peste 20 de mașini au făcut pană din cauza neglijenței unui șofer de TIR


Neglijența unui șofer de camion, care transporta deșeuri metalice tocate, a provocat pagube serioase în județul Buzău. Acesta nu și-a asigurat încărcătura, iar bucățile metalice s-au împrăștiat pe drum, pe o distanță de 2 kilometri. Zeci de șoferi care au circulat pe acel segment de drum s-au trezit cu cauciucurile tăiate. Polițiștii încearcă acum să-l găsească pe șoferul camionului cu pricina. 

Incidentul s-a petrecut pe drumul județean  203D, arteră care leagă zona industrială a orașului de drumul național 2C. Camionul cu deșeuri a plecat de la o firmă de reciclare din zonă și se îndrepta spre Slobozia. Imediat după ce a părăsit curtea reciclatorului, din camion au început să curgă mii de bucăți de tablă care s-au împrăștiat pe carosabil

Doar eu am văzut, cred, peste 20 de maşini care au făcut pană, plus o maşină de furaje care a descărcat, a scos peste 100 de şpanuri din cauciucuri”, spune un șofer. 

Dacă unii dintre şoferi au observat la timp pericolul de pe şosea, alţii nu au mai avut timp de reacţie şi s-au ales cu pagube serioase. „Am zis prima oară că e sticlă, dar au fost cuie, au fost table, au fost tot felul de porcării pe şosea. S-au spart două caucicuri şi astea două sunt la fel de distruse”, declară o șoferiță păgubită, potrivit Observator.

La vulcanizarea din zonă s-a făcut coadă

Timpul de aşteptare a fost chiar şi de 4 ore. „În jur de 20-25 de maşini cu şpan în anvelope. Undeva la 10-15 şpanuri pe anvelopă”, a declarat un mecanic de la vulcanizarea cu pricina. 

Şoferul responsabil de întreaga situaţie este de negăsit. „În cauză poliţiştii au luat măsuri pentru curăţarea carosabilului şi au efectuat verificări pentru identificarea persoanelor implicate şi luarea măsurilor legale”, declară purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău. 

Polițiștii îi sfătuiesc pe șoferii păgubiți să depună plângeri la secția de Poliție Rurală din zona respectivă, pentru a-și putea recupera prejudiciile. 

Sursa foto: Observator

Comentarii Facebook