Șeful NATO, Jens Stoltenberg, avertizează că: Occidentul trebuie să se pregătească pentru „războiul de uzură”


Țările occidentale trebuie să se pregătească de „un război de uzură” pe „termen lung” în Ucraina, a avertizat joi, 2 iunie, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la Washington, după o întrevedere cu președintele american Joe Biden, scrie Agerpres

Trebuie să fim pregătiţi pe termen lung. Pentru că ceea ce vedem este că acest război a devenit acum un război de uzură”, a declarat Jens Stoltenberg în faţa jurnaliştilor. Jens Stoltenberg este prezent în capitala americană pentru a pregăti summitul NATO prevăzut să aibă loc între 28 şi 30 iunie la Madrid şi a precizat că are intenţia de a obţine rezultate înaintea evenimentului.

Războiul din Ucraina „s-ar putea termina mâine, dacă Rusia pune capăt agresiunii sale”, a declarat miercuri, 1 iunie, secretarul general al NATO în cadrul unei conferințe de presă alături de șeful diplomației Americane, Antony Blinken. Dar „nu vedem nciun semn  în această direcție în acest stadiu”, a adăugat el. 

Războiul declanșat de Rusia în Ucraina va dura încă „multe luni”, a afirmat la rândul său Antony Blinken. De la începutul invaziei, trupele ruse au preluat controlul unor regiuni din Zaporojie, lși avansează lent în Donbas după cucerirea Mariupolului (sud-est). 


Comentarii Facebook