S-a dezlănţuit iadul: Un depozit de deşeuri a ars aseară ca o torţă. Populația a fost avertizată prin Ro-Alert


Incendiu de mari proporții, joi seara, 9 iunie, la un depozit de deșeuri de lângă Pitești. Flăcările s-au întins pe o suprafață de 5.000 de metri pătrați. Au fost și mai multe explozii, pentru că, la fața locului erau nuemeroase recipiente su substanțe inflamabile. La intervenție au venit pompieri din patru județe. Au avut nevoie de aparate de respirat, din cauza aerului foarte înțepător. Un laborator mobul de măsurare a calității aerului va stabili care a fost nivelul  poluării. Din  fericire nu au fost victime

Incendiul a izbucnit în jurul orei 20:00, la un depozit de deşeuri aflat la ieşirea din Piteşti spre autostrada A1. „Este depozitul instalaţiei de depozitare-procesare deşeuri. Deci, sunt materiale periculoase. Şi materiale periculoase şi nepericuloase”, au aexplicat pompierii care au intervenit. 

Pompierii piteșteni au primit întâriri din alte patru județe

Focul s-a extins pe o suprafaţă de 5.000 de metri pătrați. Pentru pompieri a fost o intervenţie epuizantă. Au găsit îngrămădite în depozit recipiente cu materiale inflamabile, care explodau rând pe rând. Au fost nevoiţi să acţioneze de la distanţă, purtând aparate de respirat din cauza mirosului înţepător. Au primit întăriri din alte patru judeţe.

În total 20 de autospeciale cu apă şi spumă. Datorită naturii incendiului, arzând substanţe combustibile, periculoase, acestea, automat, necesită intervenţia cu spumă, gen lichid, o substanţă specială folosită la stingere”, a transmis un pompier ISU Argeș.

De la ce a pornit incendiul devastator

Este posibil ca flăcările, care s-au extins până la autostradă, să fi pornit de la un fulger, spun martorii. Mirosul de fum a fost simţit la kilometri întregi, în Piteşti. Autorităţile au avertizat cetăţenii prin RO-Alert să evite zona.

Nu ştim exact care sunt substanţele care ard. Sunt nişte substanţe care erau cu titlu de deşeuri depozitate acolo şi acelea au luat foc. Vedeţi, nasul te ustură dacă respiri fără mască”, a explicat prefectul Radu Peianu, din Argeș.

Aproape de miezul nopţii, autorităţile au tras şi concluzii

„Nu apar modificări ale calităţii aerului, deci, nu există motive de îngrijorare. Cu toate acestea, va ajunge un laborator mobil de la Ploieşti care va face analize mai amănunţite”,  adăugat Radu Peianu, potrivit observatornews.ro. 

În perioada următoare, angajaţii ISU vor stabili cu exactitate cauza incendiului.


Comentarii Facebook