Rumeysa Gelgi este cea mai înaltă femeie din lume. Primul său zbor a fost cât se poate de special: A fost modificat avionul pentru ea


Are 25 de ani, este din Turcia, măsoară 2,15 metri în înălțime, iar anul acesta a zburat pentru prima dată în viața ei cu avionul.

Rumeysa Gelgi este cea mai înaltă femeie din lume, potrivit Cărții Recordurilor. Recordul a fost consemnat oficial la începutul acestui an.

Ea a zburat de la Istanbul la San Francisco după ce compania Turkish Airlines a făcut posibil acest lucru. Compania a eliminat șase scaune pentru a-i face loc acestei pasagere speciale, în timpul unui zbor care a durat 13 ore. Rumeysa Gelgi a călătorit așezată pe o targă specială. 

Înălțimea sa neobișnuită este consecința unei afecțiuni medicale.

Gelgi, care se deplasează de obicei într-un scaun cu rotile sau cu ajutorul unui cadru, suferă de sindromul Weaver, care provoacă o creștere accelerată. „O călătorie fără cusur, de la început până la sfârșit. Aceasta a fost prima mea călătorie cu avionul, dar cu siguranță nu va fi ultima”, a scris tânăra pe Instagram, după ce a aterizat în California.


Comentarii Facebook