Româncă acuzată de propagandă teroristă, trimisă în judecată de DIICOT. Femeia a promovat materiale ale unei organizaţii teroriste din Orientul Mijlociu


Femeia a fost reținută în toamna anului trecut de cei de la DIICOT, pe motivul că aceasta răspândea propagandă teroristă. A fost trimisă în judecată de procurori, după ce ar fi încercat să promoveze, în mod sistematic, materiale specifice unei organizaţii teroriste active în Orientul Mijlociu. 

Anterior, inculpata a mai fost condamnată cu suspendare pentru acelaşi gen de infracţiuni, dar și-a reluat practicile la doar şase zile după acea sentinţă.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au anunțat trimiterea femeii în judecată, aceasta fiind în stare de arest preventiv, pentru promovarea unor mesaje de propagandă. 

Femeia mai este acuzată și de intenţia de a instiga la săvârşirea unui act de terorism şi accesarea în mod repetat de materiale de propagandă teroristă, prin intermediul sistemelor informatice sau altor mijloace de comunicaţii electronice, precum şi deţinerea de astfel de materiale, în scopul însuşirii ideologiei teroriste, ca parte a unui proces de radicalizare, ambele comise în stare de recidivă postcondamnatorie (atrasă de o condamnare pentru acelaşi gen de fapte).

A fost reţinută în noiembrie 2022, în urma unor percheziţii: „În cauză s-a reţinut faptul că inculpatul, aflat într-o fază avansată a procesului de (auto)radicalizare, a accesat şi promovat în mod sistematic, prin intermediul sistemelor informatice, materiale de propagandă teroristă, specifică unei organizaţii teroriste activă în Orientul Mijlociu. În cadrul materialelor accesate/diseminate de inculpat, erau prezentate scene de luptă şi antrenamente ale membrilor acestei organizaţii, precum şi imagini cu luptători ai entităţii teroriste”, a transmis, vineri, DIICOT.

De asemenea, prin conturile femeii de pe platformele de socializare, a încercat să promoveze însemnele şi activităţile organizaţiei teroriste, activă în Orientul Mijlociu, dar şi ideologiile acestora. 

Potrivit procurorilor, inculpata a continuat să editeze materiale de propagandă teroristă, la doar 6 zile după condamnarea cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pentru săvârşirea aceluiaşi gen de infracţiuni.

S-a solicitat menţinerea măsurii sechestrului instituit şi confiscarea aparaturii folosite la săvârşirea faptelor. Femeia va fi obligată să plătească și cheltuielile judiciare, în valoare de 4.500 lei. Dosarul a fost înaintat Curţii de Apel Craiova. Această persoană a fost reţinută în noiembrie 2022, în urma unor percheziţii.

Comentarii Facebook