Vineri 13 Decembrie

Reduceri pentru educație, cultură, sănătate și sport în România prin ,,Cardul pentru Tineret”. Ministerul Familiei a propus proiectul


,,Cardul pentru Tineret” a fost lansat recent în dezbatere publică de către Ministerul Familiei. Acesta prevede mai multe beneficii pentru tinerii din România, în domenii precum sănătate, sport sau cultură. În 2025, se preconizează emiterea a maximum 20.000 de carduri.

În proiectul de hotărâre de Guvern ce vizează aprobarea unui nou program guvernamental, denumit „Cardul pentru Tineret”, a fost inițiat de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse (MTFES) și pus recent în dezbatere publică pe site-ul instituției.

Programul își propune să ofere ”tuturor” tinerilor cu vârste între 14 și 35 de ani o serie de facilități, cum ar fi reduceri la achiziția de bunuri și servicii în domenii precum educația, cultura, sănătatea, sportul, mobilitatea și agrementul. Cu toate acestea, dacă proiectul va deveni realitate, mai puțin de 0,6% dintre tinerii studioși din România vor avea acces la el în primul an.

Inițiativa în discuție este motivată, conform notei de fundamentare care o însoțește, de dorința de a îmbunătăți bunăstarea tinerilor din România, oferind tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 35 de ani acces la o serie de beneficii și oportunități care să le sprijine dezvoltarea în diverse domenii, potrivit avocatnet.ro.

Astfel, programul își propune să crească accesul tinerilor la bunuri și servicii în domenii cum ar fi educația, cultura, sănătatea, sportul, mobilitatea și agrementul. Acest lucru ar urma să de realizeze prin intermediul așa-numitului Card Național pentru Tineret, care va oferi reduceri la achiziționarea de bunuri și servicii de la furnizori selectați prin proceduri de achiziție publică.

Pe lângă reducerile comerciale, Programul Cardul pentru Tineret vizează și dezvoltarea personală și profesională a tinerilor. Reducerile la cursuri, seminarii și alte forme de pregătire sunt menite să sprijine tinerii în a dobândi noi competențe și a-și îmbunătăți perspectivele de carieră.

Programul are, de asemenea, pretenția de a avea și un rol social, promovând incluziunea și integrarea tuturor tinerilor, indiferent de statutul lor social, etnie, opțiuni politice sau mediul în care trăiesc, fără a specifica exact mijloacele prin care va contribui la atingerea acestui deziderat.

MFTES este responsabil de implementarea Programului Cardul pentru Tineret, va suporta costurile de emitere, distribuire și administrare a cardurilor, finanțarea provenind de la bugetul de stat.

Numărul de carduri emise va fi stabilit anual în funcție de bugetul alocat programului. În 2025, se preconizează emiterea a maximum 20.000 de carduri.


Comentarii Facebook